В останню неділю березня (26 число 2023 року) українці перейдуть на літній час. Стрілки годинника посунуться на годину вперед.

Такі зміни нерідко відбиваються на самопочутті людей. Сеціалісти розповіли, як впливає переведення годинників на життєдіяльність та здоров'я громадян.

Серед позитивних моментів переведення годинника – економія електроенергії для країни, а також збільшення світлового дня.

Серед мінусів – загострення хронічних захворювань, депресії, збільшення кількості самогубств та аварійності на дорогах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Однак хрономедики стверджують, що переведення годинників є сприятливим явищем у житті нашого суспільства. Насамперед тому, що таким чином відбувається тренування обміну речовин. Вони переконані, що країни, що лежать між 20 і 55 градусами північної широти, потребують переведення годинників, щоб більш ефективно використовувати світловий день. Разом з тим, щоб пережити це "тренування" без шкоди для організму вони радять на годину-дві раніше лягати спати, щоб вже через 3-4 дні ваш організм повністю адаптувався до нового режиму.

За словами українського фахівця Миколи Поліщука, переведення годинників – це сприятливе явище в житті нашого суспільства.

ПЕРЕКЛАД ГОДИН І ХВОРОБ

Немає перекладу годинника, який лікував би всі хвороби, немає перекладу годинника, який би викликав хвороби. Наприклад, у Британії вперше переклали годинник у 1908 році, а запропонував це зробити політичний діяч Бенджамін Франклін. Він вважав, що це позитивно позначиться як на продуктивність праці, а й здоров'я людей.

За словами Поліщука, переведення стрілок годинника – це своєрідне тренування для людини, як спорт.

ЯК АДАПТУВАТИСЯ

За словами фахівця, потрібно за кілька днів до переведення годинника, намагатися лягати спати на 1-2 години раніше. Тим, хто гірше почувається, слід готуватися за 5-6 днів. Однак у будь-якому випадку це не спричинить загострення хронічних захворювань.

Нагадаємо, що не кожному принесе користь: кому слід вилучити з раціону свіжу капусту.

Раніше ми повідомляли, що ранком може стати зовсім погано: які продукти не підходять, як закуска до алкоголю.