Сіль - головна спеція, яка використовується при приготуванні безлічі страв та при виготовленні продуктів харчування. Вона допомагає посилити аромат і смак страв, але водночас і несе небезпеку для людського організму. Зловживання сіллю може спричинити проблеми з імунітетом.

Європейські вчені з'ясували, що за активного споживання солі збільшується ризик розвитку хронічних хвороб внутрішніх органів. Такий негативний ефект виникає на тлі загального послаблення імунітету, який стає безсилим перед вірусами та інфекціями.

Сіль, скріншот: YouTube
Сіль, скріншот: YouTube

За словами фахівців, надмірне споживання солі якраз і провокує виражений імунодефіцит. В результаті організм людини стає практично беззахисним перед багатьма недугами, навіть простою застудою, не кажучи вже про щось серйозне.

Сіль. Фото: скрін youtube
Сіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Варто зазначити, що повністю виключити сіль із раціону не вийде, адже вона міститься у багатьох продуктах харчування, які купуються у магазинах. Повністю відмовлятися від солоної їжі та солі у стравах не варто, потрібно лише контролювати її споживання та не зловживати, втім, як і багатьма іншими продуктами.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти у стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.