У сучасному світі майже всі вважають за краще довіряти магазинним засобам для прання та прибирання, адже вони цілком здатні допомогти у вирішенні побутових завдань. Втім, є й альтернативні, безпечніші засоби. Наприклад, для прання є "секретний" лайфхак із сіллю, про який мало хто знає. Про це пише pixelinform.

Допомогти з пранням речей може допомогти звичайна кухонна сіль. Вона впорається з цим завданням не гірше, ніж покупна побутова хімія та додасть ще пару "бонусів". Так, сіль захистить речі від сірого та жовтого нальоту, а також збереже їх яскравий колір. Крім того, вона допоможе вивести практично будь-які плями, навіть найважчі і зробить одяг м'якшим.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Сіль позитивно впливає не тільки на речі, але і на саму пральну машинку. Наприклад, вона вбиває у пристрої мікроби, усуває неприємний запах і допомагає боротися із вапняним нальотом.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Застосовувати сіль просто – трохи насипати у відділ кондиціонера. Також її можна насипати у барабан. При цьому важливо пам'ятати, що при використанні солі потрібно менше насипати прального порошку.

Раніше портал Знай повідомляв, як відмити дзеркало до блиску, не купуючи дорогої хімії: потрібні кошти знайдуться на кухні у будь-якої господині.

Також наш портал інформував, засяє, наче тільки з магазину: як своїми руками зробити ефективний засіб для миття скляного посуду.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, рятуємо улюблений одяг від слідів праски за допомогою цибулі та оцту: секретний лайфхак для господарок.