Господині знаходять застосування абсолютно різних предметів та засобів у побуті, іноді вони дуже несподівані. Наприклад, мало хто знав, але крейда, якою малюють маленькі дітки та школярі на дошці, здатна вирішити п'ять справ по господарству.

Виявилося, що крейда – дійсно корисний помічник господинь. Він легко замінить навіть побутову хімію або виступить як засіб для боротьби з комахами. При цьому купити його можна за доступними цінами або знайти залишки в будинку, якщо у вас є дітки.

Мел, фото cpykami
Мел, фото cpykami

Видалить жирні плями

Потрібно натерти маслянисті плями звичайною білою крейдою, залишити приблизно на 10 хвилин, а потім витерти залишки крейди і випрати звичайним способом.

Відлякає мурах

Комахи дуже не люблять крейду. Їм можна накреслити лінії на кухні або у місцях, де вони зазвичай збираються. Особливо знадобиться у приватних будинках, бо там багато живності.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Збереже якість срібних приборів

Його просто слід залишити поряд зі столовими приборами, і тоді жодна іржа не з'явиться. Також поряд з крейдою вони завжди будуть блискучими та блискучими.

Мел, фото burdastyle
Мел, фото burdastyle

Позбавить від зайвої вологи

Крейду можна нанести в ті місця, де зазвичай збирається багато вологи. Наприклад, у ванній кімнаті. Він запобігатиме появі плісіння і затхлого запаху.

Допоможе впоратися з дрібним ремонтом

Звичайною крейдою слід протерти інструменти та дрібні кріпильні вироби, завдяки чому вони не зіскакуватимуть.

Нагадаємо, як позбутися цвілі без хімії, але так само ефективно: альтернативний засіб з того, що знайдеться у кожного

Раніше ми писали про те, що корисно багато, але не для всіх: кому протипоказаний зелений чай і як він може нашкодити