Вівсяна каша - популярний сніданок, перекус або інший прийом їжі. Ця страва насичує організм корисними речовинами, дає необхідний заряд енергії та легко готується. Втім, вівсянка має і темні сторони. Коли вона може нашкодити організму, пише інформаційний портал womanlife.

Багато хто звик починати свій день з вівсянки і в цьому немає нічого поганого, адже каша дуже корисна. Втім, якщо щодня харчуватися вівсянкою, можна нашкодити організму.

Крупи. Фото: скрін youtube
Крупи. Фото: скрін youtube

Справа в тому, що дана каша містить фітинову кислоту, яка у великих кількостях негативно впливає на здоров'я, зокрема, погіршує засвоєння заліза, цинку, магнію та кальцію. За словами дієтологів, щоденне споживання вівсянки може призвести до дефіциту важливих мікроелементів в організмі.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

В той самий час фахівці наголошують, що для більшості людей помірне споживання вівсянки несе лише користь, наприклад, сприяє зниженню рівня холестерину. Рекомендується їсти кашу не частіше двох-трьох разів на тиждень, щоб унеможливити негативні ефекти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, надмірна любов до гречки може призвести до неприємних наслідків: чим небезпечне зловживання кашею.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.