Невід'ємною частиною особистої гігієни є чищення зубів. У цій справі є багато нюансів. Насамперед важлива регулярність, а також вибір пасти та щітки. Людям доступний широкий вибір цих пристроїв, але серед такого розмаїття складно розібратися, що підійде найкраще.

Люди можуть зіткнутися із проблемами саме через вибір поганої щітки. У такому питанні краще довіритися лікареві, але стандартні норми і характеристики цих виробів все ж таки є.

чищення зубів
чищення зубів

Останніми роками стали популярні електричні щітки. Але їх не рекомендується використовувати тим, хто має багато пломб, зубних протезів, кардіостимулятора, клиноподібних дефектів, а також серйозних захворювань ясен. У такому разі є ризик ушкоджень.

З класичною щіткою теж не все так просто. Наприклад, виріб з м'якою щетиною погано очищає від нальоту і може призвести до розвитку карієсу, а жорстка ушкоджує ясна.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

зубна щітка, фото Pxhere
зубна щітка, фото Pxhere

Враховуйте, що при звичайній щітці потрібно самостійно регулювати ступінь тиску, а з електричними більше мороки. Але ці щітки погано очищають міжзубні простори, тому знадобляться інші пристосування - нитки та інше.

Також є відмінності в ціні. Звичайні слід змінювати не рідше ніж раз на три місяці, але коштують вони дешевше, електричні приблизно в цей же термін. У них є спеціальні змінні насадки, які обійдуться дорожче. Краще відштовхуватися від своїх фінансових можливостей, а також проконсультуватися з лікарем.

Нагадаємо, забудете, що таке безсоння: лікар склала список продуктів із вмістом мелатоніну

Раніше ми писали про те, що простий спосіб, щоб забути про жовті плями на ванні: так ви ще не пробували