При ГРВІ та застуді багато хто звик пити чай і їсти лимон, адже вважається, що ці народні засоби здатні швидше поставити людину на ноги. З одного боку – багато рідини та вітаміни це добре, але з іншого – такі методи можуть лише погіршити стан. Про це пише інформаційний портал womanlife.

Фахівці не рекомендують захоплюватися компресами та гарячим чаєм при хворому горлі чи застуді. Це може бути небезпечним для здоров'я, адже компреси можуть посилити набряк, а гарячий напій спровокує розмноження бактерій.

Чай. Фото: скрін youtube
Чай. Фото: скрін youtube

Лимон також не найкраща їжа, коли болить горло. Справа в тому, що цей фрукт, як і інші кислі продукти, може дратувати запалені тканини горла.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

При ГРВІ чи застуді краще не займатися самолікуванням, а звертатися за консультацією до фахівця. Також не варто зловживати жарознижувальними засобами, якщо температура нижче 38 градусів. Збиваючи низьку температуру, ми просто не даємо організму боротися із вірусами. Антибіотики слід приймати лише при призначенні лікаря.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, дієтологи попередили про шкоду популярної каші: коли улюблена страва стає небезпечною для організму.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, небезпечна звичка, яка є в житті багатьох із нас: чому дерматологи забороняють вмивати обличчя під душем.