Як відомо, зараз багато парафіян дотримуються Великого посту, який триватиме до 15 квітня. У мережі розповіли про традиційні українські страви, які стануть у нагоді всім тим, хто постить.

Таким чином повідомляється, що у багатьох є свої унікальні рецепти, що передаються з поколінь до покоління.

Наприклад, бурякова ікра. Цей продукт є базовим, зокрема, у холодну пору року. Свіжі овочі ще не ростуть, а буряк завжди є в запасі.

Буряк, фото: скріншот з відео
Буряк, фото: скріншот з відео

Приготувати бурякову ікру дуже просто: знадобиться 1 морква, 1 буряк, 1 цибулина, 3 середні зубчики часнику, та столова ложка томатної пасти.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Буряк та моркву слід протерти на великій тертці. Нарізану цибулю змішати з томатною пастою, сіллю та перцем, і додати туди натерті головні інгредієнти.

Подавати цю страву потрібно холодною.

Звичайно, яке пісне застілля без квашеної капусти. Це ідеальна страва, яку люблять практично в кожній родині. Приготувати також дуже просто.

Квашена капуста, фото: скріншот з відео
Квашена капуста, фото: скріншот з відео

Потрібно взяти капусту, дрібно порізати, засипати сіллю і утрамбувати в бочку так, щоб з'явився сік. Періодично протягом тижня потрібно помішувати, і якщо не гірчатиме, тоді відносите в холодне місце. Через деякий час можна приступати до трапези.

Не варто забувати про головну українську страву – борщ, але пісний. Замість м'яса можна використовувати гриби, чорнослив і навіть гречку.

Вам знадобиться для приготування 1 середній буряк, квашена капуста, сушені гриби, цибулина, морква, підлога томату та столова ложка борошна. Сіль, лавровий лист та зелень за смаком.

Борщ, фото: скріншот з відео
Борщ, фото: скріншот з відео

Слід окремо протушкувати квашену капусту, моркву, цибулю та буряк. Їх можна при готуванні трохи залити бульйоном із відварених сухих грибів. Гриби подрібнити та додати в овочеву суміш.

Додати томатну пасту і трохи спецій, після чого варіть ще приблизно 30 хвилин.

З солодощів можна вживати не все. Але, не варто засмучуватися, якщо корисна альтернатива улюбленим шоколадкам – мед, сухофрукти, горіхи. З усього цього можна зробити корисні енергетичні батончики.

Як напій можна взяти узвар - він завжди був популярним напоєм серед українців. Зокрема через свої поживні властивості.

Узвар, фото: скріншот з відео
Узвар, фото: скріншот з відео

Готують узвар на воді із сухофруктами, тут ви можете додавати ті, що є в наявності: сушені яблука або груші, чорнослив, шипшина, сушені ягоди.

Нагадаємо про важливі правила Великого посту: як підготувати тіло та душу до Великодня у 2023 році.

Раніше ми повідомляли про три дні вихідних на Великдень: українці дізналися, скільки вони відпочиватимуть у світле свято.