Від вибору розсади залежить майбутній урожай, тому дуже важливо вміти підбирати здорові рослини, які добре приживуться у ґрунті.

На порталі "Kvitkainfo" дали кілька корисних порад, як правильно потрібно вибирати розсаду.

Основні правила вибору розсади:

1. Зовнішній вигляд.

У рослини не повинно бути жовтого листя або гілок. Колір листя має бути насиченим зеленим і рівномірним без плям.

Популярні новини зараз
"Чмо їб*че, як тобі живеться?": у Києві спіймали соратника Януковича Володимира Макєєнка, який біг до укриття Український аналог Impala: як виглядає один із найстильніших "Запорожців", мрія автомобіліста У липні пенсіонери отримають на 1000 гривень більше: якім категоріям пощастить Українці отримають доплату до пенсії: хто може розраховувати на приємний бонус та від чого залежить нарахування
Показати ще

2. Висота.

Розсада однієї культури та сорту має бути однаковою за висотою. Це говорить про те, що рослини вирощували в стабільних умовах мінірального підживлення, поливу, освітлення та температури.

Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com

3. Якість.

Новачки часто роблять одну і помилку - вибирають перерослу розсаду. Однак великий розмір не завжди означає, що рослина приживеться.

Готова до посадки рослина має виглядати здоровою, мати пряме стебло і хорошу кореневу систему.

4. Коренева система.

Є два види кореневих систем – закрита та відкрита.

Закрита розсада продається в окремих ємностях та краще приживається. Її вартість вища, ніж у відкритої, але вигода від покупки очевидна.

Відкрита розсада вирощена у загальній ємності. Такі рослини мають ризик пошкодження коріння від сонячних променів або фізичних впливів.

Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com
Розсада, фото: kvitkainfo.com

Нагадаємо про найкращі дати для посадки огірків у 2023 році: інакше врожай може не вродити.

Раніше ми повідомляли про найкращу хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Також не зайвою буде пишна зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.