Сир входить у рецепти безлічі страв, тільки ось не всі господині хочуть морочитися для того, щоб натерти його. Для цього використовують спеціальний кухонний пристрій, проте є й інші методи, які істотно полегшать цей процес.

Такі секрети не лише спростять завдання, а й заощадять час, адже це найцінніший ресурс. Якщо ви все ж таки використовуєте тертку, змастіть її рослинним або вершковим маслом перед процесом. Завдяки йому сир ковзатиме по лезах і не так сильно застрягатиме.

Тертий сир, фото livejournal
Тертий сир, фото livejournal

Щоб сир вийшов розсипчастим, перед тим, як його терти, його варто охолодити в морозильнику протягом 15 хвилин. Терку для сиру можна легко замінити іншими предметами, при цьому вони знайдуться буквально на кожній кухні і впораються з цим завданням також добре.

Натерти сир можна блендером, але не занурювальним. Потрібна саме чаша для подрібнення їжі. Цей спосіб заощадить час та зробить гарну сирну стружку для приготування будь-яких страв.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Друга помічниця – м'ясорубка. З принципом роботи знайомі всі, але є один мінус – деталі від цього приладу мити досить довго. В крайньому випадку можете використовувати ножа, розрізавши сир на дрібні смужки.

Сир, фото takprosto
Сир, фото takprosto

Раніше ми писали про те, що зміниться, якщо постійно пити воду з лимоном: експеримент здивує всіх

Як повідомляв Знай.ua, прасувати одяг можна вдвічі швидше: хитрий лайфхак, який заощадить час і сили

Також портал Знай.ua писав, як правильно обрізати дерева, щоб вони радували пишними гілками: все про вкорочування та проріджування