Наші читачі знають, що з наближенням теплої пори року, ми частіше публікуємо всілякі рецепти та поради, як правильно підготувати свою дачну ділянку чи город до роботи. Однак ми маємо ще в запасі дуже цікаві "рецепти", як зробити добриво з курячого посліду.

Практично на кожній дачній ділянці старого типу можна зустріти людей, які вирощують курей. Корів і коней далеко не всі люди можуть собі дозволити, потрібна ферма, а дача та курочки – саме те. Так ось, курячого посліду вистачить для підживлення всіх культур, що вирощуються.

Про це розповів один із українських блогерів, який публікує поради щодо дачної справи в мережі YouTube.

Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube
Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube

Переваги пташиного посліду, як добрива

Діє швидко, стимулюючи бурхливе зростання, він небезпечний для людей та тварин. Покращує структуру та склад ґрунту, підвищує врожайність та покращує смакові якості плодів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube
Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube

Як приготувати

Навесні курячий послід вносять виключно у розведеному вигляді. На 1 частину кошти потрібно 10 частин води. Спочатку його змішують з водою у пропорції 1 до 1, настоюють тиждень, а потім додають ще 9 частин води.

Поливають посадки під корінь. Восени ж можна змішати з верхнім шаром ґрунту нерозведений засіб, взявши прямо з курника. До весни органіка перегниє, наситить ґрунт корисними речовинами, після чого можна засаджувати грядки. Однак деякі культури можуть постраждати після внесення такого підживлення.

Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube
Добриво з курячого посліду, скріншот: YouTube

Які рослини негативно сприймають підживлення курячим послідом: чорниця, верес, будь-яка зелень - салат, кріп, петрушка та ін, азалія теж дуже сприйнятлива до курячого посліду.

Нагадаємо, найкраща хитрість городника: як покращити врожай за допомогою йоду, розсада це любить.

Раніше повідомлялося, зелень її любить, а шкідники – бояться: як із кавової гущі зробити універсальне добриво.

Також, найпишніша зелень на всі дачі: як приготувати поживне для розсади добрива з хлібних кірок.