Чим ближче до теплого періоду року, тим більше уваги вимагають до себе рослини. Але іноді навіть за найретельнішого догляду стає очевидно, що рослині чогось не вистачає.

Можливо, причина у недоотриманні корисних речовин. Як зрозуміти, яких елементів не вистачає вашим рослинам? Правильна відповідь підкаже стан його листя.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Дефіцит азоту:

Азот відповідає за правильне зростання рослини. При його дефіциті зростання уповільнюється,

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

молоді пагони – тонкі та короткі, суцвіття дрібні та слабкі, молоді листочки ростуть дрібні, а старі жовтіють та обсипаються.

Дефіцит фосфору:

Без фосфору вам не дочекатися від рослини ні цвітіння, ні плодоношення. Листя у таких рослин має синюшний відтінок, а потім буріє. Однак важливо пам'ятати, що вносити фосфатні добрива потрібно обережно.

Збір врожаю цибулі, скріншот: YouTube
Збір врожаю цибулі, скріншот: YouTube

Дефіцит калію:

Калій – це основний будівельний елемент для рослин. Якщо його бракує, з'являється крайовий опік листя і бурі плями. Листя швидко засихає і опадає. Необхідно своєчасно вносити хлористий калій, золу, сульфат калію.

Дефіцит магнію:

Магній – активний учасник фотосинтезу та окисно-відновних процесів. Його дефіцит загрожує хлорозом старого нижнього листя, яке покривається некротичними плямами і відмирає.

Дефіцит заліза

Залізо також учасник фотосинтезу. Дефіцит заліза проявляється хлорозом листя, його освітленням.

Розсада томатів. Фото: YouTube
Розсада томатів. Фото: YouTube

Нестача цинку:

Цинк управляє синтезом крохмалю та вуглеводів. Симптоми нестачі цинку – жовті плями на листках та їх відмирання. Вихід – добрива із високим вмістом цинку.

Нагадаємо про посівний календар на квітень-2023: як вирощувати редиску, моркву, ріпу та горох, щоб збирати врожай мішками.

Раніше ми повідомляли, що потрібно зробити з полуницею навесні, щоб отримати добрий урожай улітку: головні правила догляду.