Чхання і кашель - відомі симптоми застуди або грипу, які є природними механізмами, що допомагають організму позбавлятися слизу та мікробів. Втім, часом у людному місці або тісній маршрутці ми намагаємося стримати себе, навіть не уявляючи, якої шкоди це може завдати організму. Про це пише beautytips.

Фахівці підкреслюють, що кашель і чхання допомагає позбавлятися мікробів, вірусних частинок, слизу, пилу, а також різних алергенів. Стримуючи чхання, затискаючи носа рукою, людина по суті затискає сильний потік повітря в носоглотці і створює високий тиск.

Кашель, скріншот відео
Кашель, скріншот відео

В результаті повітря, яке мало вийти, проштовхується в слухові труби, що завдає шкоди слизовій та дрібним капілярам. До того ж, стримуючи кашель, ми залишаємо в носоглотці всі шкідливі мікроорганізми, які можуть спровокувати такі захворювання як гайморит або отит.

застуда, скріншот з відео
застуда, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Експерти рекомендують не стримувати таких захисних реакцій організму і завжди мати при собі хустку або суху серветку, в які можна чхнути в людному місці і нікого не заразити.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що провокують утворення каменів у нирках: які популярні продукти можуть відправити на лікарняне ліжко.

Також наш портал інформував, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, одного "прекрасного" дня можна не розігнутися: названі звички, які негативно впливають на здоров'я спини.