Люди часто страждають від головного болю та мігрені, які не дають нормально працювати, відпочивати та виконувати інші завдання. В основному з цією проблемою борються за допомогою знеболювальних, які просто вгамовують біль на якийсь час, а потім вона знову повертається. Центр громадського здоров'я України поділився порадами для профілактики головного болю.

В першу чергу потрібно дотримуватися режиму сну і висипатися. У середньому доросла людина має спати 7-8 годин на добу. Ідеально, якщо виходить лягати і прокидатися в один і той же час.

Сон, скріншот: Youtube
Сон, скріншот: Youtube

У жодному разі не можна пропускати прийоми їжі. Біль від голоду викликає низький рівень глюкози в крові та напруження м'язів. У раціоні має бути здорова їжа, яку потрібно приймати в один і той же час щодня.

Необхідно пити достатньо води, адже навіть незначне зневоднення загрожує проблемами. Також рекомендується обмежити споживання алкоголю та напої з кофеїном, адже вони можуть зневоднювати організм.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Спорт. Фото: скрін youtube
Спорт. Фото: скрін youtube

Помірна регулярна фізична активність може покращити загальний стан організму, тому вона має бути у житті кожної людини. Можна вибрати для себе найкраще заняття, наприклад, плавання або їзду на велосипеді.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Обмежити споживання всього в чому є кофеїн. Деякі ліки від головного болю містять його і він може допомогти зменшити біль, але в деяких випадках може подіяти протилежно і посилити болючі відчуття.

Раніше портал Знай повідомляв, їх часто недооцінюють: які продукти потрібно їсти, щоб бути здоровим та молодим.

Також наш портал інформував, як знизити ризик захворювань серця: допоможе лише одна елементарна вправа.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, про які харчові звички краще забути після 50, щоб залишатися здоровим: сніданок краще не пропускати.