Всі українці намагаються як можуть для того, щоб наблизити нашу перемогу у війні з росією та путіним.

Київські ресторани планують роздавати безкоштовне шампанське у день смерті володимира путіна, а самі українці обирають танці та пісні, під які танцюватимуть.

Але варто підготуватись і в урожаї. Адже хороший запас винограду дозволить зробити дуже багато пляшок смачного вина для святкування нашої перемоги.

Скрін, відео YouTube виноград
Скрін, відео YouTube виноград

Тому ми зібрали для садівників та городників поради для щорічної врожайності лози.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Вибір сортів для посадки – головне завдання важливості. Для початку варто обійтися п'ятьма кущами: столовими чотирма (білий, чорний, рожевий, кишміш) та одним кущиком технічного.

За термінами дозрівання виноград не ділимо, тому що для кожного регіону індивідуально. Більшість майстрів радять садити початківцям сорти, спеціальні для них. Тобто максимально стійкі до болячок, витривалі взимку, що не потребують особливої ​​турботи. Такими можуть бути "Пріма", "Руслан", "Еверест", "Легенда Аксая", "Вікторія", "Голд Фінгер".

Виноградники, скріншот
Виноградники, скріншот

Місце для виноградника має бути максимально ідеальним – повністю освітлене сонцем, без ос, з гарним ґрунтом тощо.

Є також багато "посадкових" нюансів. Ось, наприклад, розумні ями – траншеї, заправлені необхідним добривом для куща, та багато іншого. Обійтися можна 0,5-1-м3 ямою, заправленою перегноєм, або просто гарним чорноземом з піском для кращого доступу повітря до коренів.

Нагадаємо, що допомагає на кухні, допоможе і на грядках: найпростіший рецепт добрива із молочної сироватки.

Раніше ми повідомляли, що листя розсади стане міцнішим за мозолі: рецепт підживлення з сухого перцю і кориці, варто спробувати.