Три основні елементи живлення для троянд – це азот, фосфор і калій, які забезпечують їх здоров'я та життєздатність.

У тг-каналі "Дача. Сад та город" рекомендують у травні перед цвітінням використовувати добрива. Азот – сприяє нарощуванню зеленої маси. Його надлишок стимулює ріст нових пагонів на шкоду цвітінню: отримаємо міцний зелений кущ з дрібними невиразними квітами.

Троянди. Фото: youtube
Троянди. Фото: youtube

Фосфор – благотворно впливає на кореневу систему, сприяє визріванню пагонів, життєво необхідний для закладки бутонів і пишного цвітіння. Калій – сприяє зміцненню стебел, готує трояндові кущі до успішної зимівлі.

Кальцієва селітра — вноситься у період появи бутонів у попередньо рясно политий грунт. Сульфат калію — в кінці травня для запобігання хвороб троянди. Аміачна селітра — вноситься під кущ перед підгортанням. Гумат натрію — цей стимулятор росту квітів використовують для обприскування листя і стебла троянди перед цвітінням.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Троянди, фото: скріншот з відео
Троянди, фото: скріншот з відео

Органічні добрива не завдають шкоди структурі ґрунту, але складніші в приготуванні та використанні. До них належать перепрілі органічні відходи, компост, целюлоза (тирса і сіно), торф'яна крихта, деревна зола, пташиний послід, перепрілі трави тощо.

Нагадаємо, ми писали, лайфгак для дачників та любителів пікніків: як швидко почистити гриль та мангал без використання хімії.

Як повідомляв "Знай.ua" програємо на 300%: коли в Україні буде зарплата така сама, як і в Польщі.

Також "Знай.ua" інформував, саме час пошукати старі зошити та журнали: скільки в Україні можна заробити на макулатурі.