Вчені провели дослідження, в результаті якого вони виявили, що деякі продукти, включені до щоденного раціону, значно впливають на здоров'я внутрішніх органів.

Це спонукало дієтолога Рейчел Грем до вивчення продуктів, які "любить" наше серце. Про це повідомляє Express.

Корисна їжа.  Фото: Youtube
Корисна їжа. Фото: Youtube

Першим на списку Грем вказує жирні кислоти Омега-3, які містяться в морській рибі, такій як лосось, скумбрія, сардина, оселедець, а також у насінні льону та чіа. Крім того, для здоров'я серця корисні цілісні та неперероблені продукти, такі як фрукти, насіння, овочі, цільні зерна, горіхи та нежирний білок.

Грем, крім цього, рекомендує також включати в їжу імбир та куркуму – два з найсильніших природних протизапальних інгредієнтів.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Корисна їжа.  Фото: Youtube
Корисна їжа. Фото: Youtube

Ті продукти, які вже були оброблені і містять багато солі, цукру, трансжирів, насичених жирів — для серця не мають жодних корисних властивостей.

Дієтолог також радить уникати газованих та солодких напоїв, оскільки вони можуть негативно впливати на здоров'я серця. Зазначені рекомендації Грем ґрунтуються на наукових дослідженнях та практичному досвіді, і можуть допомогти зберегти наше серце здоровим та функціонуючим належним чином.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, "не виключайте із раціону": лікар пояснила, чому корисно вершкове мало

Як повідомляв "Знай.uа", "не тільки щоб промивати очі": звичайна заварка від чаю стане чудовим помічником на городі

Знай.ua писав, суп, йогурт і не тільки: названі продукти, які насправді шкодять травленню