Гречана крупа містить складні вуглеводи, які можуть піти на користь травній системі. Кому слід акуратно вживати гречку і до яких проблем вона може привести, повідомляє портал ua-novosti.

Люди, які мають проблеми із травленням, повинні бути вкрай обережні при вживанні гречки, адже вона може нашкодити. Фахівці рекомендують не зловживати популярною крупою тим, хто страждає на дисбактеріоз, синдром подразненого кишечника, нестачу ферментів підшлункової залози.

Гречана каша. Фото: youtube
Гречана каша. Фото: youtube

При перерахованих вище захворюваннях є ризик, що організм неадекватно сприйме гречану кашу і в результаті людина може відчувати печію, метеоризм і болі в животі.

Варена гречка. Фото: скрін youtube
Варена гречка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Крім того, лікарі попереджають, що гречку з молоком, цукром та іншими добавками не слід вважати здоровою їжею. У кашу можна додати ягоди чи сухофрукти, щоб уникнути стрімкого набору ваги та підвищення цукру в крові.

В той самий час для людей, які активно займаються спортом, чудовою стравою стане гречана каша з молоком або вершковим маслом.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, 4 продукти, які обов'язково варто їсти до кінця травня: перед напруженою восени саме вони врятують вас.

Також наш портал інформував, як правильно є сало, щоб отримати з нього всю користь і не нашкодити організму: поради дієтолога.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, список корисних продуктів, які додадуть вам зайвих кг при схудненні: придивіться уважніше.