На цей раз ми вам розповімо про елементарні способи боротьби з кровопивцями. Іншими словами, ви зможете своїми руками зробити натуральний та безпечний засіб від настирливих комарів.

Ефективність будь-якого домашнього засобу від комарів залежить від ефірних олій. Деякі ефірні олії відлякують шкідників - це лимон, лаванда, герань, м'ята перцева та евкаліптова олія. Тут до смаку.

Про ці способи розповів одні з українських блогерів-дачників, який ділиться своїми порадами у мережі YouTube.

комар
комар

Після вибору олії, необхідно підібрати основу – це гамамеліс, яблучний оцет, кокосове масло, білий оцет чи лимонний сік.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

На основі гамамелісу

Нам знадобиться 1/3 склянки гамамелісу та будь-яка ефірна олія. Змішуємо гамамеліс та воду в рівних пропорціях. Додаємо 40 крапель олії - оскільки гамамеліс не має власного запаху, він добре поєднується практично з будь-яким. Переливаємо в пляшечку з пульверизатором і добре перемішуємо.

Яблучний оцет, скріншот із відео
Яблучний оцет, скріншот із відео

На основі яблучного оцту

Знадобиться 1/4 склянки яблучного оцту та 40 крапель ефірної олії. Змішуємо рівну кількість яблучного оцту та води у маленькому пульверизаторі. Потім додаємо вибрану вами ефірну олію. Сильний аромат основи добре доповнять розмарин, лаванда та м'ята.

Комарі. Фото: скрін youtube
Комарі. Фото: скрін youtube

На основі кокосової олії

Кокосова олія є найменш агресивною основою, тому такий саморобний засіб найбільше підходить для маленьких дітей. Знадобиться 1/3 склянки кокосової олії та 15 крапель ефірної. Додаємо кокосове масло в маленьку банку, потім сюди ефірне (найкраще підійде м'ятне або лавандове). Струшуємо, потім наносимо суміш вручну.

Білий оцет

Знадобиться 1 склянка білого оцту та 50 крапель ефірної олії. Як і яблучний оцет, білий оцет має різкий запах, але є гарною основою. Змішуємо його з приємно пахнутими ефірними маслами, такими як цитронелла і евкаліпт, щоб позбутися запаху оцту і відлякати комарів.

Лимон. Фото: скрін youtube
Лимон. Фото: скрін youtube

Лимонний сік

Змішуємо сік, вичавлений з трьох лимонів, і 2 склянки води в каструлі, доводимо до кипіння і даємо настоятися близько 1 години. Чекаємо, поки суміш повністю охолоне і переливаємо її в пульверизатор.

Нагадаємо, травневий жук втече, навіть не пікне: найкращі народні засоби, які допоможуть зберегти саджанці.

Раніше повідомлялося, як усунути засмічення в унітазі без застосування вантузу та спеціальної хімії: три найпростіші лайфхаки.

Також, прості лайфхаки, як повернути рушникам початкову м'якість під час прання: поради на всі віки.