Багато людей за життя можуть зіткнутися з ситуацією, коли в квартирі з'являється дивний запах... причиною якого може бути все, що завгодно - від підвищеної вологості до "бабусини душка".

Не знаючи точного джерела неприємного запаху у квартирі, можна витратити місяці на невдалих спробах приховати його.

Помити квартиру. Фото: Instagram
Помити квартиру. Фото: Instagram

Існує безліч факторів, які можуть призвести до появи цієї специфічної "душки", і не всі з них очевидні. Погана вентиляція, вологість, пил та тютюновий дим – це лише деякі поширені причини.

Часто люди замислюються про те, як позбутися запаху в квартирі після бабусі чи тривалої відсутності вдома. У таких випадках необхідно провести цілу "детективну" роботу, оскільки неможливо знайти універсальний засіб, який миттєво позбавить цього запаху.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Доведеться наполегливо шукати джерело запаху та вибирати методи його усунення залежно від конкретної ситуації. Одним з перших кроків є ретельне прибирання, яке виявиться набагато важливіше, ніж ви можете уявити! Ви повинні вимити всі поверхні в квартирі, включаючи килими та штори. При збиранні можна використовувати оцет та харчову соду для нейтралізації сторонніх запахів. Також розгляньте можливість проведення парового чищення килимів та меблів, оскільки протягом тривалого періоду вони можуть насичуватися різноманітними запахами.

Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube
Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube

Ще необхідно поліпшити вентиляцію приміщень - намагайтеся частіше провітрювати квартиру, особливо в теплу пору року.

У холодний час, коли провітрювання є складнішим завданням, використовуйте поглиначі запахів, такі як кавові зерна, харчова сода або активоване вугілля, розміщуючи їх у кімнатах.

Нагадаємо, як усунути засмічення в унітазі без застосування вантуза та спеціальної хімії: три найпростіші лайфхаки

Як повідомляв "Знай.uа", прості лайфхаки, як повернути рушникам початкову м'якість під час прання: поради на всі віки

Знай.ua писав, не фантастика, а реальність: три секретні лайфхаки, які допоможуть зберегти чистоту в будинку і рідше прибирати