Ви давно мрієте зібрати багатий та здоровий урожай полуниці? Тоді під кінець травня і в перші дні літа вам доведеться трохи попрацювати на грядках. Не лякайтеся, занять не так багато. Для великих, соковитих і солодких ягід потрібна хороша підгодівля.

На цей раз ми розглянемо два варіанти добрив, якими можна підгодувати квітучу полуницю. Для цього нам потрібно лише кисле молоко і хлібні кірки.

Цими лайфхаками поділився один із українських блогерів-дачників, який ділиться своїми порадами у мережі YouTube.

Добриво для полуниці, скріншот: YouTube
Добриво для полуниці, скріншот: YouTube

Кисле молоко

Завдяки вмісту калію та кальцію таке підживлення теж матиме гарний вплив на полуницю. А ще в кислому молоці є бактерії молочної кислоти, які сприятимуть збільшенню врожайності та зміцненню кореневої системи.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Цей звичний продукт слід просто розбавити водою в пропорції 1:5 (тобто на 1 л кислого молока береться 5 л води, на 2 л молока - 10 л води тощо). Вноситься таке саморобне добриво прямо під корінь так, щоб воно не потрапляло на листя.

Добриво для полуниці, скріншот: YouTube
Добриво для полуниці, скріншот: YouTube

Шкірка від хліба

Прекрасним добривом для полуниці, що вже цвіте, є черствий хліб. Нам його шкірка: просто замочіть її в теплій воді та залиште наполягати на 7 днів.

Після цього розведіть отриману масу 10 л води та обережно полийте кожен кущ так, щоб розчин потрапляв на коріння рослини. До речі, цей спосіб буде ефективним і безпосередньо під час плодоношення полуниці.

Нагадаємо, чизкейк чи моті більше не захочеться: 5 способів зменшити тягу до солодкого.

Раніше повідомлялося, як відлякати комарів без зайвих витрат та використання хімії: секретний лайфхак з кавою.

Також, травневий жук втече, навіть не пікне: найкращі народні засоби, які допоможуть зберегти саджанці.