Під час застілля неможливо уникнути плям на скатертині. На стіл потрапляє як жирна їжа, так і різні напої, які не просто випрати. Однак є кілька хитрощів, які допоможуть зробити скатертину чистою, як нова. Про це пише портал pixelinform.

Після застілля на скатертині може з'явитися ціла "колекція" плям від їжі та напоїв. На перший погляд може здатися, що її простіше викинути та купити нову, але перш ніж це зробити, можна спробувати вивести всі забруднення за допомогою народних методів.

Скатертина. Фото: скрін youtube
Скатертина. Фото: скрін youtube

Плями від чаю чи кави

Забрати такі плями можна за допомогою спеціальної суміші, яка готується з однієї частини білого оцту та двох частин води. Засіб наноситься на пляму та залишається на кілька хвилин. Після цього забруднене місце промивається холодною водою.

Плями від вина

Забруднення добре видаляється за допомогою суміші з однієї частини перекису водню та двох частин холодної води. Засіб діє за аналогічним принципом: наноситься на пляму і залишається на кілька хвилин, а потім промивається холодною водою.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Скатертина. Фото: скрін youtube
Скатертина. Фото: скрін youtube

Плями від жиру

Необхідна суміш готується з однієї частини рідини для миття посуду та двох частин теплої води. Засіб нанести на пляму і залишити на 15 хвилин, потім змити теплою водою і висушити скатертину.

Раніше портал Знай повідомляв, як усунути засмічення в унітазі без застосування вантуза та спеціальної хімії: три найпростіші лайфхаки.

Також наш портал інформував, немає сенсу витрачатися на хімію: як приготувати домашній засіб для миття вікон – здивує результатом.

Крім того, ми писали прості лайфхаки, як повернути рушникам початкову м'якість під час прання: поради на всі віки.