Лікар-невролог та психіатр вищої категорії Євген Скрипник на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів правду про такий препарат, як "Біфрен" ("Нообут", "Ноофен").

Його широко використовували у минулому, особливо у СРСР, хоча ефективність препарату досі була доведена.

Аптека. Фото: скрін youtube
Аптека. Фото: скрін youtube

Біфрен та його аналоги заборонені для використання на одному з континентів — в Австралії... через те, що вживання цього препарату може призвести до отруєння і навіть залежності. Крім цього, його більше не можна використовувати в Угорщині та Італії.

Крім цього відомо, що "Біфрен" не зареєстрований ні в США, ні в Європі. Все через недостатню кількість проведених досліджень. А ще цей препарат не має наукових доказів.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Причини відсутності належних досліджень у тому, що виробник не зміг довести ефективність препарату за різних станів. Спочатку Біфрен був створений у 1960-х роках у Петербурзі як заспокійливий препарат для космонавтів перед польотами в космос. Згодом, 1975 року, препарат було включено до аптечки космонавтів для польоту "Союз-Аполлон".

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Також слід зазначити, що у світі відсутні протоколи лікування будь-яких психічних або неврологічних захворювань, в яких хоча б раз згадувалась рекомендація у використанні "Біфрена" або його аналогів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, стаканчик молочка та улюблений серіальчик: речі, які заважають вам досягти бажаної ваги

Як повідомляв "Знай.uа", спорт та обійми допоможуть вам подолати гнів і роздратування

Знай.ua писав, валятися "овочем" більше не доведеться: як захистити організм від впливу магнітних бур, ефективні поради