Кава має неймовірну кількість шанувальників по всьому світу, а п'ють її найчастіше з додаванням цукру. Проте вчені наполегливо рекомендують відмовитися від цієї звички у літній період та замінити цукор на сіль.

Так, багатьом здасться це дивним, але лише одна щіпка солі в чашці кави здатна на справжні чудеса. Завдяки цьому смак напою повноцінно розкривається, а зайва гіркота йде. Однак це не лише смачно, а й корисно.

Сіль, скріншот: YouTube
Сіль, скріншот: YouTube

Лікарі заявляють, що сіль у каві має властивість балансувати рівень натрію в організмі. Як відомо, напої, що містять кофеїн, мають сечогінний ефект і можуть порушувати водний баланс.

Варто враховувати, що в спеку рівень гідратації змінюється, тому що виробляється більше поту і організм витрачає водні ресурси. А сіль допоможе заповнити баланс натрію – мікроелемента, що відповідає за перерозподіл води у нашому організмі.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Кофе, скріншот: Youtube
Кофе, скріншот: Youtube

Однак не варто додавати сіль ложками, буде достатньо лише однієї маленької щіпки. Напій має бути приємним на смак. Таке дозування сповна віддасть свої корисні властивості.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше ми писали про те, що забудьте про ГМО і не турбуйтеся про дітей: генетик розповіла, чому не варто боятися цих організмів

Як повідомляв Знай.ua, миються майже будь-які плями: як прати дитячі речі без застосування хімії, кілька цікавих способів.

Також портал Знай.ua писав, що ефективніше, ніж нікотиновий пластир: експерти назвали продукт, який допомагає кинути палити