Український ринок активно заповнює черешня. Ціни на неї кусаються, але охочі поласувати сезонними плодами знаходяться. Також у черешні нерідко можна виявити черв'яків, які однозначно псують апетит.

У стиглій черешні можуть потрапити личинки вишневої мухи. Не варто турбуватися про небезпеку для організму, але факт залишається фактом - їсти плід з таким "бонусом" не хочеться. На щастя, є прості способи перевірити черешню на хробаків.

Черешня. Фото: Youtube
Черешня. Фото: Youtube

Провести перевірку можна навіть у магазині. Потрібно обрати декілька стиглих плодів і розкрити їх. Якщо один із них виявиться червивим, то в решті партії, ймовірно, живність теж знайдеться.

Якщо ви купили черешню і не перевірили її заздалегідь, убезпечити себе від поїдання черв'яків можна в домашніх умовах. Наберіть у глибоку ємність холодну воду, додайте 2 ст. л. соди та перемішайте. У розчині залиште ягоди на 30 хвилин. За цей час черв'яки виповзуть.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Замість соди можна сміливо використати сіль, замочивши черешню в розчині. Також живність можна визначити за зовнішніми ознаками - якщо вона є, плід буде темнішим і м'якшим.

Черешня, скрін, відео YouTube
Черешня, скрін, відео YouTube

Однак наявність черв'яків говорить про натуральність черешні, а також не несе небезпеки для здоров'я.

Раніше ми писали про те, що лікар назвав варіанти ідеального для серця сніданку - кожен день буде "новим життям"

Як повідомляв Знай.ua, листя не потемніють, а коренеплоди будуть соковитими та солодкими: як правильно поливати моркву та буряк