Ми вживаємо їжу кілька разів на день - хтось дотримується здорового харчування, хтось іноді любить побалувати себе солоденьким, шкідливим.

Споживання шкідливих продуктів негативно впливає на наше здоров'я, самопочуття, зовнішній вигляд і може спричинити передчасне старіння шкіри. Кометолог Олена Шалева на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram поділилася списком із семи найбільших ворогів краси, які можна знайти у продуктовому магазині.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Одним з таких продуктів, як багато хто міг здогадуватися, є кава — яка не тільки бадьорить, а й зменшує вироблення колагету (через кофеїн). А це призводить до появи висипів, знижує всмоктування вітамінів та мікроелементів, необхідних для здорової шкіри.

Звичайно ж, потрібно обмежити і вживання алкоголю, який сильно зневоднює наш організм і спричиняє появу висипів та акне. У цей список ще варто додати цукор, що стимулює сальні залози, сприяє старінню шкіри, появі зморшок; газовані напої — знову ж таки, через цукор, а й через фосфати, які ушкоджують колаген.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

А ще варто забути про сіль, яка затримує рідини, призводить до набряків, мішок під очима, про молочні продукти — особливо це стосується магазинних товарів.

Молочні товари. Фото: Youtube
Молочні товари. Фото: Youtube

Для підтримки здорової шкіри та краси рекомендується знизити споживання цих продуктів та замінити їх на більш корисні альтернативи. Пам'ятайте, що ваша шкіра є відображенням загального здоров'я, тому правильне харчування має велике значення для досягнення та підтримання гарної та здорової шкіри.

Нагадаємо, лікар назвав популярні ліки, які ніяк не допомагають: гроші "літають на вітер"

Як повідомляв "Знай.uа", забудьте про ГМО і не турбуйтеся про дітей: генетик розповіла, чому не варто боятися цих організмів

Знай.ua писав, ефективніше, ніж нікотиновий пластир: експерти назвали продукт, який допомагає кинути палити