Частина рослин, особливо овочів, краще ростуть не на сонячних ділянках, а навпаки у затінку.

На городі завжди знайдеться частина території, куди рідко потрапляє сонце. Зазвичай ці ділянки городу простоюють, але можна їх засіяти тими рослинами, яким затінок не перешкода. В тіні ці овочі дадуть ще кращий урожай, адже палюче сонце може спричинити зневоднення грунтів, та підгорання надземних частинок рослини.

Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua
Грядки, фото: zelenasadyba.com.ua

Редиска

Ранній овоч, який можна вирощувати у тінистих місцях. Він швидко росте і не вимагає багато місця.

Шпинат

Листова зелень, що чудово росте у тіні. Шпинат корисний і містить багато вітамінів та мінералів, а також широко застосовується у кулінарії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Розсада на дачі, скріншот: YouTube
Розсада на дачі, скріншот: YouTube

Салат-латук та інша зелень

Також належить до листових культур. Добре росте у тінистому місці. Урожай використовують для приготування салатів чи гарнірів.

Морква та коренеплоди

Як показує практика, цей коренеплід також можна вирощувати в тіні. Буряк і морква тут виросте невеликою, але багато господинь люблять овочі середнього розміру.

дача
дача

Капуста

Багато сортів капусти відверто погано почуваються на сонці, наприклад пекінська і кучерява. Броколі та кольорова капуста добре переносять розсіяне світло, а брюссельська краще ростиме в півтіні.

Нагадаємо, ми писали, що швидше полийте цим кущі розсади: ви збиратимете ідеальні огірки все літо.

Як повідомляв "Знай.ua" ягода пре крупна, перевірено роками: чим обприскати кущі смородини, щоб очманіти від врожаю.

Також "Знай.ua" інформував, буряк можна буде додавати до чаю: як виростити солодкий коренеплід.