Задушливе повітря в будинку чи квартирі – поширена проблема під час літньої спеки. Боротися з цим можна не лише за допомогою вологого прибирання та провітрювання, а й завдяки деяким кімнатним рослинам, які здатні очищати повітря. Про це пише storinka.

Деякі рослини можуть полегшити обстановку в кімнаті у літній період, адже здатні боротися з неприємними речовинами та насичують повітря киснем. Так, фахівці рекомендують обзавестися чотирма кімнатними рослинами, які борються з задушливим повітрям.

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Алое

Дана рослина здатна не тільки освіжити повітря в житлі, але й очистити його від шкідливих речовин, наприклад, формальдегіду, який може виділяти меблі. Але важливо пам'ятати, що червоне корисне для людини, але небезпечне для кішок. Якщо вдома є вихованець, то потрібно враховувати при розміщенні рослини.

Фікус

Створює сприятливі за вологістю умови у квартирі чи будинку, а також насичує повітря речовинами, що активно борються із бактеріями.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube
Кімнатні рослини. Фото: скрін youtube

Бамбук

Кімнатний бамбук стане гарним доповненням до інтер'єру та принесе чимало користі. Він виділяє багато кисню, тому дихати у приміщенні буде набагато легше.

Пеперомія туполиста

Гарна та корисна рослина, яка зволожує повітря та усуває токсини, замінюючи їх корисним киснем. Головний плюс цієї рослини - воно не вимагає ретельного догляду, але рекомендується не ставити його під прямим сонячним промінням.

Раніше портал Знай повідомляв, у вас є аґрус? Отримайте багатий урожай ягід просто правильно обрізаючи кущі, основні правила.

Також наш портал інформував, у багатьох з нас є цей "склад": що не можна зберігати на підвіконні та з яких причин.

Крім того, ми писали, чому коти люблять ласувати травою: причини і коли це стає небезпечним для їхнього здоров'я.