Війна та постійні стреси погано впливають на здоров'я українців. Часто ми намагаємось побороти негативні емоції смачненьким. Та зайві калорії залишають слід на нашій талії.

Проте не обов'язково годинами працювати в залі щоб досягнути бажаної ваги. Звичайна прогулянка може стати чудовою альтернативою звичайному спорту.

Прогулянка з дітьми
Прогулянка з дітьми (фото pixabay)

Ходьба — один із найдоступніших видів тренування. По-перше, це не завдає шкоди вашим суглобам, а по-друге, ви можете робити це будь-де, від прогулянки по району до ходьби на біговій доріжці у вітальні.

Ходьба прискорює обмін речовин та допомагає спалювати калорії.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Скрін, відео YouTube прогулянка
Скрін, відео YouTube прогулянка

Крім прискорення метаболізму, ходьба знижує рівень гормону стресу (кортизол), який може сприяти збільшенню ваги. Тож окрім зменшення ваги, ходьба допомагає боротися також із стресами.

Ходьба може покращити сон. Коли ми недосипаємо, ми схильні вибирати нездорову їжу, нас тягне до продуктів із високим вмістом солі та цукру.

Ходьба також допомагає укріпити серцево-судинну систему, зміцнює м'язи та кістки, допомагає підтримувати здорову вагу та втрачати жир.

Кількість калорій, яку ви можете спалити за одну прогулянку залежить від вашого віку, зросту та ваги, а також від інтенсивності, тривалості і темпу ходьби. Чим більша ваша вага- тим більше калорій організм буде витрачати.

Прогулянки, скріншот: Youtube
Прогулянки, скріншот: Youtube

У середньому людина вагою близько 70 кг спалюватиме близько 100 калорій на один кілометр в помірному темпі. Якщо ви хочете трохи покращити ці показники, вам потрібно підвищити темп прогулянки.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, стаканчик молочка та улюблений серіальчик: речі, які заважають вам досягти бажаної ваги

Як повідомляв "Знай.uа", спорт та обійми допоможуть вам подолати гнів і роздратування