Лікарка Наталя Наумова розповіла про псевдоцілителів, поради яких можуть призвести до погіршення стану онкохворої людини, відповідаючи на питання, чи допомагає голодування при ракових захворюваннях.

За словами медика, вона працює в онкологічному центрі Гюстав Русі – найбільшому в Європі, з найсучаснішими технологіями, від біоінженерії до персоналізованої медицини. Про це йдеться в авторському матеріалі на сайті Факти.

Інтервальне голодування. Фото: Youtube
Інтервальне голодування. Фото: Youtube

"Коли я бачу таку кількість пацієнтів на тиждень, що краще й не казати, то мені просто емоційно важко думати, до чого може довести хворих чергова псевдометодика", — зазначає лікарка.

Вона розповіла, що залучена у проєкти, пов'язані з метаболічними змінами, що відбуваються під час онкології. Під час досліджень, у центрі тестують усі клітинні процеси, включаючи всі різновиди клітинної смерті. В тому числі славнозвісну аутофагію.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За словами Наумової, про клітинні механізми при онкології вчені знають якщо не все, то багато чого. Проте це не допомагає поки що ні створити суперефективні та безпечні препарати, ні запобігти розвитку хвороби, ні говорити про якусь профілактику.

Медики. Фото: Youtube
Медики. Фото: Youtube

Аутофагія – у перекладі з грецької "самопоїдання" – це процес утилізації і перероблювання непотрібних частин клітини – різного сміття, що накопичилося в ній насамперед дефектних білків і органел. Цей клітинний механізм було виявлено у 1960-х, і Йосінорі Осумі вивчив його детально. Але. На дріжджах.

Заклики усіляких цілителів голодувати при онкологічних захворюваннях, бо це начебто запускає аутофагію для лікування раку, – неприпустимі. Навіть якщо досить довго голодувати, ракові клітини самі себе не з’їдять. Змусити зневірених людей повірити в це – злочин. — наголошує лікарка.

Вона зазначила, що в багатьох випадках при голодуванні, ракові "навпаки" клітини ще більше ростуть замість самознищуватись.

Нагадаємо, ми писали, що суддя яка співпрацювала з окупантами хоче уникнути покарання: адвокат давить на жалість.

Як повідомляв "Знай.ua" ніколи не вживайте цю ковбасу: експерти назвали найнебезпечніший вид.

Також "Знай.ua" інформував, лікар Комаровський поділився з українцями порадами як треба захищати свою шкіру від сонячних променів улітку.