Українці окрім картоплі, помідорів та огірків ще дуже люблять вирощувати на своїх городах та дачних ділянках моркву. Однак далеко не всім городникам дається зібрати багатий та здоровий урожай. Важливо знати, чим правильно підгодувати моркву, щоб зібрати смачні коренеплоди.

Один із українських блогерів-дачників, який постійно ділиться новими порадами у соціальних мережах, розкрив секрет високої врожайності.

А тепер можна навіть записати - для того, щоб отримати смачну моркву, потрібно не пошкодувати звичайної харчової солі.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Полив солоною водою проводять, коли рослина погано росте, чахне, в'яне або дає погані сходи. У солоній воді містяться поживні речовини, які так необхідні моркви для правильного та швидкого зростання.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поливаючи солоною водою, ви відразу виконуєте дві функції - полив та підживлення. Важливо не перестаратися з такими поливами, щоб не зашкодити рослині.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Підсолену воду виливають лише під кущики, а не на листя. На 10 літрів води використовують 1 столову ложку солі.

Полив солоною водою проводять раз на 10 днів. Але робити це краще так, щоб рідина не потрапляла на бадилля. Полив виробляють не більше трьох разів за сезон.

Важливо це зробити відразу після посіву насіння, коли з'являється сходи і через два тижні після другого підживлення. Або ж полити рослини, які погано ростуть та хворіють.

Нагадаємо, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Раніше повідомлялося, що збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.

Також, чистий посуд, здорові рослини та смачні напої: не викидайте яблучні шкірки, спробуйте ці лайфгаки.