Ми всі з самого дитинства прив'язані до різних круп, тому що вони є джерелом енергії та ситості.

Каші є важливою складовою здорового раціону, оскільки вони забезпечують організм необхідними корисними речовинами та мікроелементами. Однак є винятки з цього правила.

Каша. Фото: скрін youtube
Каша. Фото: скрін youtube

На думку медичних фахівців, манна каша потребує обережного вживання для людей похилого віку. Причина в тому, що каша містить прості вуглеводи, які підвищують рівень глюкози в організмі.

Більш того, манна каша, особливо приготована на молоці та з додаванням олії, може сприяти набору зайвої ваги через свою високу калорійність. Манна каша готується з крупи, що містить глютен - білок, на який люди похилого віку часто "внутрішньо" реагують негативно.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Манна каша, кадр з відео
Манна каша, кадр з відео

Не всі знають про це, оскільки для встановлення такої непереносимості потрібні спеціальні медичні дослідження та діагностика.

Також вівсяна каша, особливо швидкого приготування, не є корисною для пенсіонерів. Вона може спричинити дефіцит кальцію, що призводить до розвитку остеопенії та остеопорозу. Крім того, споживання вівсяної каші може ускладнити засвоєння кальцію з інших продуктів, а цей мікроелемент особливо важливий для людей похилого віку.

Нагадаємо, як випита на самоті пляшка вина впливає на здоров'я: наркологи попередили про небезпеку

Як повідомляв "Знай.uа", лікар пояснила, чому не варто відмовлятися від вершкового масла: добова норма та корисні властивості

Знай.uа писав, навіщо влітку пити каву із сіллю: не тільки смачно, а й корисно