Влітку на прилавках магазинів та на ринках традиційно з'являється багато фруктів, які дуже приваблюють своїм смаком, і що найважливіше – вмістом вітамінів. Однак деяким людям не слід налягати на них, оскільки це лише зашкодить організму.

Крім вітамінів, у фруктах також міститься багато цукру – фруктози. Саме в ньому і криється велика небезпека, нарівні з солодощами та газованими напоями.

Фрукти, скріншот: YouTube
Фрукти, скріншот: YouTube

При надмірному вживанні фруктів може з'явитися непереносимість фруктози, через що організм не зможе нормально всмоктувати її. Це називається мальабсорбцією фруктози.

Дієтолог Ольга Безугла пояснила, як визначити, що з фруктами час "зав'язувати". Так, насамперед можна помітити проблеми із травленням, що говорить про погане всмоктування фруктози.

Які симптоми можуть бути у людей з непереносимістю фруктози:

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • нудота
  • метеоризм
  • біль в животі
  • діарея
  • блювота
  • хронічна втома
  • порушення всмоктування деяких поживних речовин, таких як залізо

"Є докази, що порушення всмоктування фруктози пов'язане з розладами настрою та депресією. Нещодавно одне дослідження припустило, що мальабсорбція фруктози була пов'язана зі зниженням рівня триптофану, який відіграє велику роль у розвитку депресивних розладів", - пояснила вона.

Сезонні фрукти. Фото: Youtube
Сезонні фрукти. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, яке сало шкідливіше за інші види - можете загробити здоров'я "за раз"

Як повідомляв Знай.ua, лікар підказав, як позбутися хропіння в домашніх умовах: більше ніяких безсонних ночей