У червні, коли практично всі городи вже засіяні, а розсада висаджена, настає час для інших не менш важливих робіт.

Пропускати ці етапи не варто, адже залежить майбутній урожай. Оскільки у червні ночі значно тепліше, тому зовсім не пізно посіяти нову порцію огірків, кабачків та патисонів, гарбузів та кавунів. Ці культури швидко наздоженуть у зростанні травневих родичів, розповідається у статті на сайтіzaxid.net.

У відкритий ґрунт можна висіяти скоростиглі сорти цвітної та качанної капусти, кольрабі, ріпи, дайкону. Прекрасно зійдуть і багаторічні культури, наприклад, шпинат, щавель, цибуля-шнітт. Також посійте кріп, кінзу, базилік.

Грядки, кадр з відео
Грядки, кадр з відео

Якщо ви вже висадили розсаду, то в червні залишається підгортати її для появи додаткових корінців, поливати та боротися зі шкідниками та хворобами.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Наприкінці червня слід провести профілактичне обприскування томатів від фітофтори, якщо червень виявиться дощовим. Також обприскайте картоплю від колорадського жука, а капусту від хрестоцвітої блішки.

Також з приходом першого літнього місяця пасинкуйте томати, періодично підживлюйте всі городні культури азотним добривом з розрахунку 30 г сухої речовини на відро води, прищипуйте лози огірків, гарбузів і кавунів, підгортайте картоплю. Не забувайте про ретельне видалення бур'янів.

Грядки, скріншот: YouTube
Грядки, скріншот: YouTube

Також корисним буде розпушування міжряддя посадок, мульчування землі скошеною травою чи компостом. Регулярно поливайте город, щоб земля не пересихала.

Крім того, майте на увазі, що дуже скоро високі сорти помідорів будуть потребувати підтримки. Про саме час зайнятися їх облаштуванням. Якщо ви вирощуєте огірки на сітці, не проґавте час для її натяжки.

Приділіть увагу також полуниці. Пам'ятайте, що більше "усів" - тим менше врожай. Тому залишайте тільки потрібну вам кількість вусів, решту повністю видаляйте і насолоджуйтеся ягодами. Під ягоди влаштуйте підстилку та замульчуйте ділянку.

Обрізка полуниці, скріншот із відео
Обрізка полуниці, скріншот із відео

Нагадаємо, що будь-який кролик заздритиме: цей копійчаний засіб зробить вашу моркву великою і смачною.

Раніше ми повідомляли, що метелики, метелики та міль не нашкодять урожаю овочів та винограду: як врятуватися від лускокрилих шкідників.