Українці масово почали повертатися в країну і вирушати на дачу для посадки врожаю. А хтось просто висаджує квіти для краси.

Одними з улюбленців у дачників є гладіолуси, але у вирощуванні цих квітів є певні нюанси.

Перед посадкою гладіолусів бульби замочують в розчині 0,5%-ної янтарної кислоти. Бульби витримую в розчині 8 годин, це допоможе бульбам активніше рости. Після цього бульби замочують на 10 хвилин у темно-рожевому розчині марганцівки. Після чого промивають у теплій чистій воді.

Садять бульби в травні. У цей період гладіолуси будуть формувати міцну кореневу систему. А після весняних заморозків з'являться перші сходи гладіолусів.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Висаджуємо бульби в заздалегідь підготовлені посадкові ями на глибину 10-20 см. У посадкову яму обов'язково кладуть перегній, попел і додають цю суміш, всі перемішають.

Гладіолуси саджають на відстані 20 см один від одного і на 25 см між рядами. Після появи перших сходів поливають рослини, рихлюють і мульчують тирсою або соломою. Завдяки добриву, внесеному при посадці бульб в лунку, гладіолуси будуть активно рости і отримувати всі необхідні поживні речовини.

Гладіолуси, скріншот: Youtube
Гладіолуси, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що у вас є аґрус? Отримайте багатий урожай ягід, просто правильно обрізаючи кущі, основні правила.

Раніше ми повідомляли, що посадіть часник біля буряків та суниць: як ця культура врятує ваш урожай.

Також стало відомо, як правильно висадити розсаду у відкритий ґрунт наприкінці весни: 5 правил, про які не всі пам'ятають та одержують поганий урожай.