Влітку, коли люди часто залишають вікна відчиненими, у приміщення можуть проникати непрохані гості у вигляді мух та комарів.

Це відбувається переважно, коли немає москітної сітки на вікнах. Хоча і в таких випадках неприємні "льотчики" можуть опинитися у вас вдома. Ці комахи не тільки кусаються, а й заважають спокійному сну, тому важливо вчасно вжити заходів для їхнього відлякування.

Комарі. Фото: скрін youtube
Комарі. Фото: скрін youtube

Щоб позбутися нав'язливих комах, можна скористатися природними ароматами, що їх відлякують, про це повідомляє порталЕкспрес.

Одним з ефективних способів є використання ефірних олій. Сильний запах м'яти, евкаліпта або лаванди не подобається мухам, тому можна використовувати ці олії в дифузорах або спреях, щоб позбавитися комах у приміщенні.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також можна завантажити ватяні диски в розчини з ефірними оліями та розмістити їх у тих місцях, де мухи більше потурбують.

Оцет також може бути ефективним засобом для відлякування комах. Розпорошіть суміш води та оцту по всьому приміщенню або використовуйте засіб при збиранні.

Деякі трави та спеції також здатні відлякувати мух за рахунок свого аромату. Базилік, м'ята, розмарин і гвоздика мають сильний запах, який не сподобається комахам.

Комар. Фото: скрін youtube
Комар. Фото: скрін youtube

Крім того, лаванда, якщо розмістити її в горщику або використовувати сушену, також ефективно діятиме проти насимих як у приміщенні, так і у дворі.

Додатковим варіантом є виготовлення пастки із пластикової пляшки. Для цього зріжте верхню частину пляшки приблизно на третину її висоти та зніміть кришку. Потім переверніть відрізану частину і вставте її в пляшку шийкою вниз. З'єднайте краї двох частин пляшки за допомогою клею або скотчу.

Усередину пастки налийте будь-яку солодку рідину та розмістіть приманку у теплому місці. Мухи залітатимуть у приманку, але не зможуть відлетіти назад.

Застосовуючи ці природні методи, ви зможете позбутися надокучливих мух і комарів у своїй оселі і насолодитися спокійним літнім періодом.

Нагадаємо, вусаті та непрохані "гості" назавжди покинуть ваш будинок: як вигнати тарганів за допомогою копійчаного засобу з аптеки

Як повідомляв "Знай.ua", як почистити телевізор від пилу, щоб не довелося бігти в сервісний центр: простий і безпечний спосіб

Знай.ua писав, розтирати на шкірі і "обливатися" точно не можна: як правильно наносити парфум, щоб зберегти його аромат на весь день