Чи варто поливати картоплю? Цим питанням напевно задавилися багато городників. У цій статті ви дізнаєтеся, навіщо поливати коренеплід і як часто це потрібно.

Відомо, що картопля є однією з найвибагливіших у догляді культур. Рослина практично ніколи не підводить з урожаєм, навіть якщо після посадки залишити її розвиватися на власний розсуд.

Однак, якщо приділити картоплі трохи уваги та турботи, то вона напевно нагородить вас багатим та добрим урожаєм.

картопля / фото: Pixabay
картопля / фото: Pixabay

Як і коли поливати картоплю?

Поливати цей коренеплід варто починати змолоду: коли рослина вже пустила коріння і почали формувати бульби. На етапі цвітіння картоплю потрібно поливати 4 рази на тиждень з урахуванням дощів.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Найкраще коренеплоду підійде краплинне зрошення або полив зі шланга під корінь, щоб максимально віддати вологу корінням.

Грядки / фото: Pixabay
Грядки / фото: Pixabay

Верхнє зрошення струменем води під сильним натиском здатне пошкодити молоду і ще тендітну рослину. Крім того, багато води надходить до верхівки рослини і мало до її коріння, де волога необхідна в першу чергу. Тепле вологе листя сприяє зростанню грибів та послаблює структуру рослини.

Далі картоплю можна поливати приблизно раз на тиждень, виливаючи на 1 кв. м. по 20-30 літрів води.

Якщо після поливу грунт трохи підсушити, розпушити і замульчувати, то можна скоротити частоту поливу до 1 разу на місяць.

Нагадаємо, що будь-який кролик заздритиме: цей копійчаний засіб зробить вашу моркву великою і смачною.

Раніше ми повідомляли, що кульбаба, полин і попіл: народні методи дозволять позбутися ненависного колорадського жука.