Досвідчені психологи відзначають, що діти - це такі собі, якщо можна так сказати, "губки", які з перших днів життя вбирають все, що оточує навколо них.

Усі слова, фрази, сказані мамою, татом та іншими родичами, можуть запам'ятатися та сприйматися як життєве кредо. Тому дуже важливо зрозуміти, що краще не говорити дітям, щоб не спровокувати "негативний" розвиток та блокування будь-яких можливостей для фінансового зростання.

Народження дитини. Фото: Youtube
Народження дитини. Фото: Youtube

Першою фразою, від якої краще утриматися, психологи вважають - "у нас немає грошей" .

Ця фраза має кілька тлумачень. З одного боку, ви можете мати на увазі тимчасову відсутність достатньої суми грошей, а не недостатність коштів у цілому. З іншого боку, це може натякати на те, що ви не можете задовольнити бажання дитини через інші пріоритетні витрати. Однак, дитячий розум сприймає фразу "У нас немає грошей" зовсім інакше, ніж ви замислювалися.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У своїй свідомості дитина не може уявити, який шлях проходять дорослі, щоб заробити гроші. Саме тому, якщо він постійно відчуває, що батьки не мають грошей, він може подумати, що без них неможливо отримати бажане.

Іншою неприйнятною фразою можна вважати - "неможливо заробити чесним шляхом" .

Зазвичай такі речі говорять із заздрістю до інших та нездійсненністю батьківських мрій. Наприклад, якщо однокласник вашої дитини купив дорогу іграшку, а ви не можете собі цього дозволити. І, відчуваючи провину за нездатність задовольнити бажання своєї дитини, ви шукаєте виправдання. Однак серйозна проблема може виникнути, якщо дитина постійно чутиме цю фразу... оскільки в неї відразу ж складеться враження, ніби єдиним виходом у ситуації буде крадіжка чи обман.

Тато та дитина, українці. Фото: Знай.ua
Тато та дитина, українці. Фото: Знай.ua

"У нас немає багатих у сім'ї - ми завжди так жили" - це ще одна фраза, яка знімає крила з дитини ще з дитинства.

Ви дійсно пропагуєте думку, що бідність є традицією вашої родини, і що всі покоління жили так само. Але насправді ваша дитина має всі шанси досягти багатства та успіху – вона потребує підтримки, а не натяку на обмежені можливості.

Нагадаємо, пушистики розумніші, ніж ви думаєте: вчені розповіли як правильно звати улюбленців

Як повідомляв "Знай.uа", які речі краще не піднімати на вулиці, щоб не викликати лиха: енергетика може вас "підкосити"

Знай.ua писав, двері в будинок це ключ до благополуччя і достатку: поради езотерика