Вчені провели дослідження яке показало, що у людей, які п'ють алкоголь малими дозами, ризик негативних наслідків серцево-судинних хвороб нижчий, ніж у тих, хто не п'є.

Вчені зібрали відомості про 48 тисяч людей, які страждають від серцево-судинних захворювань та зіставили кількість алкоголю, які ті вживають, із ризиком інфаркту, інсульту та смерті протягом 20 років.

Вино. Фото кадр з Youtube
Вино. Фото кадр з Youtube

Нове дослідження впливу алкоголю

Проведені дослідження показали, що у людей, які вживали по 6 – 8 грамам чистого спирту на день, ризик повторного інфаркту чи інсульту був на 27% нижчим, ніж у тих, хто не пив зовсім.

Вживання 6 грамів на день було пов'язане зі зниженням цих ризиків на 50%.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Вино. Фото кадр з Youtube
Вино. Фото кадр з Youtube

Максимальною дозою алкоголю, яка була пов'язана зі зниженням ризику серцево-судинних подій та смерті, були 15 грамів на день (еквівалент пляшки вина на тиждень).