Багато хто знає, яке це незручне і дуже неприємне відчуття, коли навіть чистими руками залишаєш багато відбитків на предметах інтер'єру.

Особливо там, де це особливо видно. Потрібно розібратися, як видалити сліди від пальців на матових меблях та інших поверхнях будинку. Для початку починайте з того, що добре протріть відбиток вологою серветкою, а потім обов'язково сухою тканиною, щоб уникнути розлучень від самої серветки.

Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube
Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube

Дуже волого, щоб серветки не містили, не містили ніяких зволожуючих речовин, щоб не залишити зайвих слідів на поверхні. Другий спосіб, який не поступається ефективності - використання мильного розчину.

Для цього вам потрібно розчинити засіб для посуду або господарське мило у воді, після чого розчин нанести на поверхню м'якою губкою. На старі плями потрібно нанести більше рідини або попередньо обприскати їх з розпилювача. Потім видалити її за допомогою кухонної гігроскопічної серветки.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Дуже важливо поверхню не терти, а просто пройтися по ній вздовж і впоперек. І промивати серветку, віджимати її після кожного проходу поверхнею. Під кінець протріть сухою тканиною.

Глянцеві меблі добре "співпрацюють" із засобами, які добре видаляють і відбитки пальців, та інші забруднення. Після цього використовуйте поліроль.

Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube
Прибирання на кухні. Фото: скрін youtube

Чи можна змити відбитки пальців водою, якщо немає спеціального засобу — так це можливо. Трохи змочіть тканину, ретельно протріть відбиток і відразу ж протріть поверхню сухою тканиною, розтираючи круговими рухами розлучення.

Якщо розлучення залишаються, повторіть процедуру. Як сухий матеріал можна використовувати паперові рушники або туалетний папір, головне - протирати тільки сухими. Якщо серветка стала вологою, вона лише посилить появу розлучень.

Нагадаємо, вусаті та непрохані "гості" назавжди покинуть ваш будинок: як вигнати тарганів за допомогою копійчаного засобу з аптеки

Як повідомляв "Знай.ua", як почистити телевізор від пилу, щоб не довелося бігти в сервісний центр: простий і безпечний спосіб

Знай.uа писав, як позбутися вовни улюбленця в квартирі: порадами діляться досвідчені грумери