Війна, яку розпочала росія, дуже змістила дачний сезон для всіх українців.

Але, оскільки йде підвищення цін, багато жителів нашої країни вирішили не втрачати момент і запастися свіжими овочами, які вони планують вирощувати на власному городі. Одними із найважливіших овочів на столі для українців завжди були огірки. Про їхнє вирощування ми відкриємо вам невеликі, але ефективні секрети.

Огірки, скріншот з відео
Огірки, скріншот з відео

Огірок любить воду, тому поливати його потрібно часто, хоча цей овоч може поводитися погано.

Як поливати огірки

До початку цвітіння огірки можна поливати не частіше ніж раз на тиждень (якщо пройшов дощ, можна не поливати зовсім). Це потрібно, щоб рослини розвивали сильну кореневу систему.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Після появи квітів поливати треба кожні 3-4 дні, а то й щодня (якщо спекотно на вулиці). Огірки дуже люблять полив дощуванням - їхнє листя активно випаровує вологу - але якщо ви виявили на листі плями, що вказують на хворобу, дощування потрібно виключити і поливати тільки в борозенки, прокладені вздовж рядка рослин.

Вирощування огірків, кадр з відео
Вирощування огірків, кадр з відео

У теплу погоду слід поливати в другій половині дня, але до 17.00, а якщо ночі холодні, рекомендується ранковий полив. Грунт під огірками після поливу має бути вологим на глибину не менше 40 см. Під дорослі рослини для цього доведеться вилити приблизно 20-30 л води на 1 кв.м.

Що робити, щоб листя не жовтіло

  • Після появи сходів у фазі 3-4 листочків огірки потрібно обробити таким складом:
    у відро води додайте 30 крапель йоду, 20 г господарського мила та 1 літр молока. Обприскуйте такою сумішшю приблизно раз на 10 днів.
  • З вечора замочіть шматок хліба у відрі води, вранці розімніть хліб, додайте маленьку бульбашку йоду і побризкайте огірки, 1 л. рідини на відро води (що зберігається в пляшках у підвалі). Цим розчином огірки можна обробляти раз на два тижні і до осені.

Вирощування огірків, скріншот
Вирощування огірків, скріншот

Нагадаємо, що просто покладіть це в лунку і капуста буде, як із картинки: здоровий і великий урожай забезпечений.

Раніше ми повідомляли, що картоплі будуть одна до одної: як правильно поливати коренеплід, щоб забирати врожай мішками.