Огірки дуже люблять медову воду, солодкого продукту знадобиться зовсім небагато.

Мед допомагає огіркам рости ще швидше, збільшуючи кількість зав'язей та плодів. Також підвищує імунітет рослин. Грунт стає поживнішим.

Приготувати медове підживлення дуже просто. Розчиніть три чайні ложки будь-якого меду (можна взяти найстаріший, що завалявся в шафі, якій багато років, він властивості не втрачає) у п'яти літрах теплої води.

Ретельно перемішайте і полийте кожен кущик під корінь до півлітра свіжого розчину.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Також листя огірків жовтіє через надмірну вологу. У звичайне літо огірки рекомендують рясно поливати два-три рази на тиждень, а жарким літом — кожен день, глибоко промочуючи землю. В іншому випадку корінці огірків стануть "вибиратися" на поверхню землі в пошуках вологи і можуть підсохнути. Для рослин це катастрофа, починають жовтіти і листя, і зав'язі. Дощова погода огіркам теж не до душі: загниває коріння, утворюються гнилі на стеблах, в результаті знову жовте листя.

Намагайтеся дотримуватися сівозміни. Не саджайте огірки на одному і тому ж місці з року в рік, не саджайте їх після кабачків або гарбуза. Проводьте підживлення органічними або мінеральними добривами. Найпростіше — трав'яний настій в поєднанні з підсипанням в лунки попіл.

У червні пролийте огірки розчином соди (1 ст.л. на 10 літрів води). Лужна середовище не до вподоби патогенним грибкам. Коли листя тільки починає жовтіти, може допомогти полив слабким розчином марганцівки.

Нагадаємо, ми писали, що просто покладіть це в лунку і капуста буде, як з картинки: здоровий та великий урожай забезпечено.

Як повідомляв "Знай.ua", як правильно висадити улюблену квітку дачників і досягти активного росту.

Також "Знай.ua" інформував правильний полив огірків не менш важливий, ніж підживлення: овочі будуть один до одного і листя не пожовкне навіть у спеку.