Дієтологи попереджають, що квас може бути небезпечним через високий вміст цукру, а також викликати алергію.

Старша наукова співробітниця відділу культурної флори Національного ботанічного саду імені Гришка НАН України Ольга Корабльова зазначила, кому цей літній напій є протипоказаним.

Не можна пити квас людям з проблемою інсулінорезистентності. Цей напій має швидкі вуглеводи, які максимально швидко засвоюються організмом і можуть негативно впливати на рівень цукру в крові.

Тому краще не пити його людям з підвищеним цукром в крові, преддіабетом, а також тим, хто страждає інсулінорезистентністю, інакше - може розвинутися діабет другого типу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Протипоказаний цей напій тим, хто має хвороби кишечника. Не бажано пити квас людям з грибковими інфекціями, кандидозом кишечника. Медики кажуть, що від цього може посилитися зростання дріжджів. А це призведе до слабкості, емоційних гойдалок, порушення імунітету.

Не рекомендований чутливим до алергії. Якщо у вас вже є якісь алергії, то варто бути обережним, продукт бродіння може погіршити загальне самопочуття.

Його варто виключити при наявності: каменів у жовчному міхурі або нирках, захворюваннях печінки, гастриті, виразки.

"Якщо поставлений такий діагноз, квас може викликати загострення, печію, запалення слизової в нижніх відділах стравоходу. Крім того, слід пам'ятати, що квас результат бродіння, і тому не рекомендований при хворобах кишечника, зокрема, коліті", — зазначила дієтолог.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що якими фруктами та ягодами не варто сильно захоплюватися влітку: калорійність та користь кожного.

Як повідомляв "Знай.ua" не здумайте давати, навіть якщо сильно просять: якими продуктами небезпечно годувати собак і чим це загрожує.

Також "Знай.ua" інформував, користі менше, ніж здається: які супи можуть стати причиною появи каменів у нирках.