Про корисні властивості меду можна довго розповідати, адже це дійсно дуже унікальний продукт, який містить неймовірну кількість вітамінів та мікроелементів.

Але не всі знайомі з тим, як його можна використовувати, крім кулінарії та простого вживання. Оскільки мед має антибактеріальні та противірусні властивості, його сфера застосування набагато ширша.

Мед. Фото: скрін youtube
Мед. Фото: скрін youtube

Для свіжості дихання

Розчин з медом знищує бактерії, які псують здоров'я зубів та свіжість дихання. Приготувати його легко: змішайте 1 столову ложку меду з 1 чашкою теплої води і прополощіть рот протягом 30 секунд. Сплюньте та прополощіть рот водою.

Проти сверблячки після укусу комах

Мед слід втирати в ті ділянки, де є укус комахи, і після цього неприємний свербіж повинен припинитися.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Місце укусу. Скріншот з відео. YouTube
Місце укусу. Скріншот з відео. YouTube

Для блиску волосся

Маски на основі меду дуже корисні для волосся і надають їм блиску. Рецепт однієї з них: змішайте 2 столові ложки меду, 2 столові ложки оливкової олії і підігрійте в мікрохвильовій печі. Нанесіть на волосся. Оберніть голову рушником, потримайте півгодини та змийте.

Для лікування подряпин

Якщо ви поранилися, уражене місце потрібно змастити медом та накрити пов'язкою. Усі бактерії та мікроби загинуть, а шкіра стане зволоженою.

Нагадаємо, як боротися з набряками на обличчі: нутриціолог розкрила цінні секрети

Раніше ми писали про те, що шкода від квасу: хто може залишитися з прищами та підвищеним рівнем цукру

Як повідомляв Знай.ua, всього один інгредієнт і стіни заблищать: як швидко відмити плитку у ванній без використання хімії