Щоб картоплю не зіпсував колорадський жук, слід постійно слідкувати та обробляти рослини.

Колорадський жук може завдати суттєвої шкоди картоплі. Листя поїдають і дорослі жуки, і личинки. Коли кущ об'їдають личинки колорадського жука, то рослина практично зупиняється у розвитку.

Колорадські жуки. Фото: Youtube
Колорадські жуки. Фото: Youtube

Якщо ви не хочете використовувати хімікати проти шкідників, спробуйте березовий дьоготь – дешевий засіб, який можна купити у будь-якій аптеці. Замість нього можна використовувати дігтярне мило.

Березовий дьоготь. Фото: Youtube
Березовий дьоготь. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Беремо 2 ст. л рідкого мила та 1 ст. л березового дьогтю, змішуємо в ємності, додаємо 300 мл води та перемішуємо. У такому розчині дьоготь добре розчиняється і не плаває на поверхні. Отриманий розчин розбавляємо 3 л води, струшуємо та обприскуємо рослини. Для цього використовуємо пульверизатор або звичайну пляшку з отворами.

Колорадські жуки. Фото: Youtube
Колорадські жуки. Фото: Youtube

Іноді достатньо однієї обробки раз на 10-14 днів. Якщо пройшли дощі, процедуру слід негайно повторити.

Перед кожною обробкою рекомендуємо оглянути рослини, прибрати дорослих жуків та кладки яєць, адже дьоготь не вбиває шкідників, а лише відлякує їх.

Як позбутися колорадського жука за допомогою дігтярного мила?

Дьогтеве мило. Фото: Youtube
Дьогтеве мило. Фото: Youtube

Беремо брусок дігтярного мила, тремо його на терці та розчиняємо у 8 л теплої води. Виливаємо отриманий розчин у пульверизатор і обприскуємо ним уражені рослини. Щоб досягти максимального ефекту, повторювати обробку необхідно під час найбільшої сонячної активності.

Нагадаємо, ми писали, що додати 3 ложки при поливі огірків: забудете про жовте і сухе листя.

Як повідомляв "Знай.ua" просто покладіть це в лунку і капуста буде, як з картинки: здоровий та великий урожай забезпечено.

Також "Знай.ua" інформував, ваші огірочки попруть неначе на дріжджах, потрібно лише трохи сметанки: не розповідайте сусідам.