Експерти розповіли кілька слушних порад, як виростити великий, а найголовніше смачний і корисний гарбуз. Це не забере багато сил у вас.

Для того, щоб гарбуз був великим, але при цьому натуральним, без нітратів, потрібно підгодувати його. Експерти порекомендували використовувати як підживлення нітрофоску - приблизно 10 грамів на один кущ. Вносити його потрібно у сухому вигляді, після чого поливати рослини.

Гарбуз, фото: pixabay.com
Гарбуз, фото: pixabay.com

Як тільки у гарбуза почнуть з'являтися вуса, схему підживлення потрібно буде змінити, а саме: тепер берете 15 грамів нітрофоски, яку попередньо розводять водою. В інструкції докладно написано, як це потрібно робити.

Можна також використовувати золу - посипати рослини з розрахунку 1 склянку золи на кущ. Завдяки ній гарбуз виросте також великий і соковитий.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

З борошнистою росою допомагають боротися препарати Топаз або Скор - їх використовують за інструкцією. Зазвичай достатньо провести обробку двічі протягом сезону, тому проблем виникнути точно не повинно.

тыква
тыква

Гарбуз має величезну кількість корисних властивостей. Наприклад, вона здатна очистити ваш організм від різних шлаків та токсинів, а також зміцнити імунну систему.

Нормалізується водно-сольовий баланс, стабілізується метаболізм, а також сильно зменшуються набряки.

Город, фото: скріншот з відео
Город, фото: скріншот з відео

Незважаючи на весь цей перелік корисних властивостей, гарбуз може бути шкідливим. Справа в тому, що вона підвищує рівень цукру в крові, або стає причиною здуття живота. Також, вона може бути небезпечною для алергіків.

Нагадаємо, що забере у моркви всі сили: якогось сусіда краще видалити з ділянки, де росте коренеплід.

Раніше ми повідомляли про яскраві та солодкі ягоди, які виносите відрами: як правильно підгодовувати вишню.