Молоко в Україні вже давно навчилися фальшувати, і займаються цим заготівельники. Таку заяву зробили у Спілці молочних підприємств.

За словами Вадима Чагаровського, недобросовісні заготівельники та продавці молока додають у молоко різні речовини, щоб підробити жирність. Наприклад, такий ефект дають миючі засоби.

Молоко. Фото: скрін youtube
Молоко. Фото: скрін youtube

Крім того, таким чином вони довше зберігають молоко свіжим.

Ті, хто виробляє молоко, не є фальсифікаторами. Фальсифікують молоко заготівельники, які у них закуповують, і продавці, які продають на базарах, перепродують. Мета фальсифікації – збереження нативних властивостей, а саме кислотності, для чого використовуються сода та миючі засоби, щоб молоко не було кислим, - розповів він, додавши, що на смак визначити підробку практично неможливо.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Молоко на базарі, скрін, відео
Молоко на базарі, скрін, відео

Купуючи молоко на ринку у приватника, ви не виявите в ньому домішок. Але більшу кількість миючих речовин кидають у молоко, здаючи його на промислову переробку. Оскільки оплата за товар залежить від жирності молока, заготівельники намагаються її підробити – і в цьому допомагає пральний порошок. При цьому Чагаровський запевняє, що на підприємствах підробити молоко неможливо.

Молоко на базарі, скрін, відео
Молоко на базарі, скрін, відео

Нагадаємо, що оминайте їх десятою дорогою: шкідливі компоненти зубної пасти, яких треба уникати.

Раніше ми повідомляли, що вчені виявили несподівану користь вина: трохи випити з друзями не завадить.