Дійшло до банальності, адже в інтернеті є безліч рецептів, як приготувати підживлення для різних овочів та плодових дерев, проте в густоті такого розмаїття ми забуваємо про "старожило" городніх грядок - колорадського жука.

Традиційно, нічим гарною поява цього жука на картопляній грядці не закінчується. Колорадський жук буквально поглинає листові платівки картоплі – є великий ризик втратити врожай.

Один із українських блогерів-городників поділився рецептом потужного засобу на основі оцту проти колорадського жука.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Як приготувати засіб

У глибоку ємність треба налити 100 мл оцту. До рідкого продукту слід додати 200 г гірчичного порошку. Після ретельного перемішування вийде основа майбутнього засобу. Потрібно лише сильно розбавити цю суміш водою. А точніше – відправити у відро, заповнене чистою рідиною.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Личинки колорадського жука, скріншот: YouTube
Личинки колорадського жука, скріншот: YouTube

Іншими словами, 300-грамова маса має бути змішана з десятьма літрами води. Адже розчин не має бути концентрованим. В результаті вийде рідина, яку можна наливати у пляшку з розпилювачем.

Колорадські жуки. Фото: Youtube
Колорадські жуки. Фото: Youtube

Після цього залишиться лише обдати городню культуру краплями заготовленого засобу. Процедуру бажано проводити у зрозумілі дні.

Якщо зробити все правильно, то колорадський жук незабаром зникне. Огородна культура набуде захисту від небезпечної комахи.

Нагадаємо, "рятувальний круг" для лінивих: як позбутися необхідності мити посуд, хитрий лайфхак.

Раніше повідомлялося, тихо приїхав, міну скинув та поїхав: українець створює "невидимі" байки для військових.

Також, ваші огірочки попруть немов на дріжджах, потрібно лише трохи сметанки: не розповідайте сусідам.