Напевно, кожна господиня стикалася з такою проблемою під час консервації, коли надувались кришки на банках.

Якщо ви знатимете причину, ви не допускатимете подібних помилок.

консервація, фото Pxhere
консервація, фото Pxhere

Чому на банку здувається кришка

1. Порушення правил консервації. Овочі повинні бути добре вимитими, відібраними, без гнили. Банки теж мають бути чистими та простерилізованими.

2. Порушення температурного та тимчасового режиму. Строго необхідно дотримуватися рецептури. Зменшення та збільшення часу або температури призведе до здуття кришок та появи бактерій.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

консервація, фото Pxhere
консервація, фото Pxhere

3. Порушення герметичності банок. Банки мають бути цілими, без розколів. Машинка має добре закочувати банки. Гумки теж мають бути цілими та добре прилягати до банку.

Коли повітря та мікроби потрапляють у ємність, консервація стає каламутною та зривається. Будьте обережні та дотримуйтесь усіх правил безпеки.

Консервація. Фото: Youtube
Консервація. Фото: Youtube

Нагадаємо, щоб не труїти організм: як перевірити якість води з-під крана в домашніх умовах, метод доступний кожному. Перевірити воду на домішки можна і без спеціальної експертизи.

Раніше ми повідомляли, що компоти та десерти будуть цілий рік: як правильно заморозити полуницю – перевірений спосіб. Завдяки цьому способу ягоди не злипаються один з одним і збережуть форму, смак і колір.

Також ви точно не здогадувалися про це: які яйця краще вибирати в магазині. Слід відкрити коробку і перевірити, яким кінцем вгору воно лежить.