В Україні можуть ввести штрафи для власників автомобілів, у відпрацьованих газах яких міститься велика кількість шкідливих речовин.

Наразі відповідний законопроект передали на розгляд до Верховної Ради, - пише "Автовод".

шкідливі викиди

Якщо у транспортного засобу вперше буде виявлено шкідливих речовин понад норму у відпрацьованих газах, то тоді його власника правоохоронці тільки попередять. Він буде зобов'язаний за два тижні усунути порушення. Якщо порушення не усунуть і такий транспортний засіб правоохоронці виявлять знову, в такому разі його власнику штрафів не уникне.

Про яку суму штрафів йдеться, наразі не уточнюється.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

екологія

У законопроекті прописаний механізм повноважень поліції для виявлення транспортних засобів, надмірно забруднюючих атмосферу. Це дуже важливо, адже в іншому випадку виконання закону просто неможливе.

забруднення атмосфери

Новий закон вже переглянув та схвалив комітет парламенту з питань екології. Скоро повинні внести його на розгляд депутатів в першому читанні. Швидше за все, в законопроекті будуть деякі незначні зміни, а потім його затвердять. Закон представлять українцям вже до кінця 2019 року.

Нагадаємо, українці за добу розмитнили рекордну кількість автомобілів з Європи. Загалом розмитнення за новим законом та пільговим періодом принесло держбюджету понад 2,8 мільярда гривень.

Як повідомляв раніше Знай.ua, водіям підготували нові покарання за різні види порушень. У 2019 році не лише суми штрафів зростуть, а й застосують нові види покарань.

Також Знай.ua писав, що водіям розповіли, яке покарання передбачено за відсутність аптечки в машині.

Дивіться: Євро-5. Все від А до Я. Як правильно купувати вживані автомобілі